Till innehåll på sidan
Tecknad bild av blåsmusiker.

Blåsmusikens dag

Hela huset fylls med blåsmusik. På scen ser du bland annat Bohuslän Big Band och Next Generation Big Band. Fri entré!

lördag
25 maj 2024

Ord. pris 0 kr

5 tim

Stora salen

Fri entré men du behöver boka plats!

Passerat

Fira Blåsmusikens dag på Vara Konserthus. Hela huset fylls med storband, musikskolor och massa instrument. Gamla och unga, proffs och amatörer – alla möts under samma tak för att hylla blåsmusiken. Medverkar gör bland annat Vara Konserthus eget storband Bohuslän Big Band samt vårt prisbelönta ungdomsstorband Next Generation Big Band. Uffes blås kommer även att vara på plats så du kan prova instrument och snacka blås. Det är fri entré till hela dagen, men du behöver boka en gratisbiljett. Du är varmt välkommen att komma och fira tillsammans med oss!

Medverkande storband

  • Bohuslän Big Band

  • Next Generation Big Band

  • Vara Storband

  • Blue Heaven Big Band från Lerum

  • Vadsbo Big Band från Mariestad

  • Karlsborgs storband

  • Mölndals Kulturskolas storband

  • Freetown Big Band – Borås Kulturskola

Vad är Blåsmusikens dag?

Det här är dagen då Sveriges samlade blåsarkraft mobiliserar och visar styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nutida och framtida musikliv. Med fantasi, engagemang och med gemensamma krafter ser vi till att blåsmusiken fortsätter att klinga!

Blåsmusikens dag startades våren 2018 på initiativ av nätverket för professionell blåsmusik i Sverige. I blåsmusiknätverket ingår Kungliga Musikaliska Akademien, Blåsarsymfonikerna Bohuslän Big Band, GotlandsMusiken, Göteborg Wind Orchestra, Norrbotten Big Band, Östgötamusiken och Försvarsmusiken genom: Arméns musikkår, Livgardets dragonmusikkår och Marinens musikkår.

Mat & dryck

Lunch serveras i konserthusets restaurang kl. 11-13.30, maten köps på plats och kan inte förbokas. Denna dag serveras spagetti med köttfärssås samt pannkakor med sylt och grädde, vegetariskt alternativ finns.

Caféet i foajén är öppet kl. 11-16, där kan du köpa lättare fika.