
VÄGUS
Västra Götalands ungdomssymfoniker tar sig an nordiska toner från klassiska mästare som Sibelius, Stenhammar och Nielsen.
måndag
29 sep 2025
VÄGUS, Västra Götalands Ungdomssymfoniker, är ett återkommande och uppskattat inslag på scenen i Vara. Med en lättsam ton tar de sig an olika klassiska tonsättare. Perfekt för både ung som gammal som är nyfiken på klassisk musik. Denna gång kommer VÄGUS till Vara med programmet Nordiska toner.
Calle, Janne och Wille var tonsättarna som skapade det nordiska soundet. De tre herrarna skapade odödlig musik och var alla knutna till Göteborgs Konserthus under sin karriär. Tonerna från Carl Nielsen, Jean Sibelius och Wilhelm Stenhammar träffar mitt i den nordiska folksjälen. Hör de unga musikerna i Västra Götalands Ungdomssymfoniker ta våra klassiska mästare vidare till en ny generation. Dirigent är Andreas Hanson.
Berömda stycken eller storslagna symfonier – i händerna på VÄGUS framförs allt med den omisskännliga lust och energi som blivit deras speciella kännetecken. Orkestern består av ett 80-tal unga musiker från hela Västra Götaland i åldrarna 14–23 år.
Program
J. Sibelius Kareliauvertyr, op. 10.
J. Sibelius Kareliasvit, op. 11.
W. Stenhammar Serenad, op. 31: Reverenza.
C. Nielsen Symfoni nr. 2. "De fyra temperamenten"
Mat & dryck
Hamburgare
185 kr
Högrevsburgare på svenskt nötkött med färskostcrème på Sivans ost, lökmarmelad, sallad och tomat. Serveras med pommes frites och husets rökiga ketchup.
Pannoumiburgare (vegetarisk)
185 kr
En vegetarisk burgare på pannoumi-ost med färskostcrème på Sivans ost, lökmarmelad, sallad och tomat. Serveras med pommes frites och husets rökiga ketchup.
Burratasallad med chark
145 kr
Krämig burrata med marinerade tomater, krispig sallad och balsamicosirap. Serveras med klosterskinka från Eriksons Chark.
Burratasallad (vegetarisk)
145 kr
Krämig burrata med marinerade tomater, krispig sallad och balsamicosirap.
Räksmörgås
175 kr
Klassisk räksmörgås på tekaka med handskalade räkor, ägg, majonnäs och grönsaker.
Barmeny
Tänk på att förboka mat och dryck senast kl. 18.00 vardagen innan evenemanget. Läs mer om matbokning.