Till innehåll på sidan

4 dec 2023

Fler stjärnor till vår glittrande vårsäsong!

Ett rutkollage av bilder på de medverkande i vår. På bilden syns de bland andra Rickard Söderberg, Mimi Divine och medverkande i Up & Coming

Snart öppnar vi dörrarna till en minnesvärd säsong full av känslor och upplevelser. Redan nu kan du boka biljetter till fantastiska teaterföreställningar, storbandssamarbeten, dansupplevelser och klassiska konserter. Är du redo för 2024?

Teater och nycirkus

På teaterrepertoaren finns Rickard Söderberg i Kärlekens Historia och dramatiseringen av Karin Alfredssons trilogi om Vajlett och Rut i 50-talets Västerbotten. I föreställningen Candide – den bästa av världar utforskas meningen med livet. Vi är också glada att kunna presentera den energifyllda nycirkusföreställningen Euphoria– en show full av humor, överraskningar och gränslös akrobatik, för hela familjen. Räkna med andan i halsen och magpirr!

Klassiskt på repertoaren

Den klassiska säsongen öppnar med Västra Götalands Ungdomssymfoniker och Freiburger Barockorkester som återupplivar barockmusiken med verk av Händel, Vivaldi och Telemann. Göteborgs Symfoniker avslutar säsongen med mästerverk av Schumann och Rachmaninov.

Jazz och storband

Självklart kommer också vårt storband Bohuslän Big Band till konserthuset för ett gäng konserter! Tillsammans med unga musiker ges en konsert över generationer i Up & Coming. I Seasons har Ann-Sofi Söderqvist och Bohuslän Big Band urpremiär för ett verk med helt nyskriven musik. I april bjuder storbandet in Göteborgs Symfoniker, Vince Mendoza och Joe Lovanoatt tillsammans framföra filmmusik i den enastående konserten Jazz on Film.

Dans med drag

Upptäck magi och kraftfulla koreografier när dansen intar scenen! Våra tidigare residensartister Art of Spectra har urpremiär för verket Disorder – en kraftfull koreografi som utmanar fysikens lagar. Hiphop-duon Les Gamal imponerar med en föreställning om styrkan i brödraskapet. Missa inte heller All about Mimi, där TikTok-fenomenet Mimi Devine ger en explosiv skildring av queerkulturen. 

Glöm inte att hålla koll här på vår hemsida där nya akter släpps löpande. Håll dig uppdaterad för att inte missa dina favoriter.

Välkomna till en sprakande vår på Vara Konserthus!

Till alla evenemang

Dela