Till innehåll på sidan

1 dec 2023

Biljettsläpp för vårens Familjelördagar

Bildkollage med Jecko & Jessie, Nassim Al Fakir och en illustration för Pettson & Findus.

Skoj, bus och scenupplevelser för den yngsta publiken! Idag släpps biljetterna till vårens tre Familjelördagar på Vara Konserthus. På scenen får vi bland annat se galna upptåg med Jecko & Jessie, teater med Pettson & Findus samt musik och dans med Nassim Al Fakir.

Tre gånger per säsong kan du ta med barn och barnbarn, nära och kära till Familjelördag. I rampljuset står alltid fantasieggande föreställningar med barnens favoriter. Runt om i huset anordnar vi lekfulla aktiviteter där du kan ha barnsligt roligt tillsammans med hela familjen.

På vårens första Familjelördag den 3 februari får vi åter se barnens favoriter Jecko & Jessie. Då väntar en skrattfest för stora och små, på scen ser vi kluriga tricks och hisnande slapstickakrobatik. För de yngsta barnen visas dockteatern Tango med Hedmans teater.

Den 16 mars blir en fartfylld konsert med Nassim Al Fakir för de lite större barnen i Sparbanken Blackbox. I Studion visas den dansande sagostunden Djur som ingen sett utom vi för de yngsta. Under dagen finns dessutom elever och lärare från Vara kulturskola och musikgymnasiet AMB, Academy of Music and Business, på plats. Det kommer att finnas möjlighet att prova på olika aktiviteter som finns på Kulturskolan, som att spela instrument, sjunga, dansa och måla. På scenen i restaurangen uppträder också elever från de båda skolorna under dagen.

På vårens sista Familjelördag den 6 april får vi följa med Pettson & Findus i en föreställning som bygger på barnboksklassikern ”Rävjakten”. Denna lördag visas även småbarnsföreställningen Vem där? En teaterstund baserad på mim och kroppsspråk där berättelsen förs framåt genom kroppens rörelser och musik.

Pyssel, tipspromenad och barnvänlig mat

Utöver föreställningarna anordnas det under varje Familjelördag aktiviteter i foajén. Det finns alltid pyssel, leksaker och en tipspromenad med frågor runt om i huset. I restaurangen serveras familjevänlig mat och vår populära pannkaksbuffé.

Familjelördag på Vara Konserthus arrangeras med stöd av Länsförsäkringar Skaraborg.

Vårens Familjelördagar

Lördag 3 februari

Lördag 16 mars

Lördag 6 april

Dela